Tuesday, 26 June 2012

chef dan imam


Lengkap satu masjid
Lengkap rumah tangga
Lengkap juga kehidupan suami isteri

cakap pasal kahwin senang...buat tgk...ape tugas suami? apa tugas isteri? POMP~
tungganglanggang jawapan anda....nk bg jawapan y spesifik memang sukar..sebab tanggungjawab suami isteri ni boleh dikatakan subjektif...tapi secara umum nye suami lah ketua keluarga dan isteri lah bunga dalam laman si ketua..yang merangkap penasihat tetap si suami...

suami sebagai imam yang sepatutnye mampu mengimami mengetuai semuanye..dari segala hal...segala bab rumah tangga..dan si isteri harus lah menjadi penolong yang setia dan mampu menasihati si suami jika suami salah "Dengan Cara Yang Betol" haaaaa dengan cara y betol ni susah sket..laki ni ego kuat...pompuan pulak suke men sembur je...haaaa bile da kene kat situ memang tu la makan die...

gaduh besar~ wah sangat lah xmenarik...pergaduhan sememang nye satu perkara yang tidak menyenang dan tidak bahgia..

so sebagai satu rumah yang bahgia dan aman, harus lah ade satu ketua dan satu penasihat...ketua sebagai imam yang adil dan penasihat sebagai pembantu dalam menguruskan hal hal rumah..termasuklah menjadi seorang chef yang tidak perlulah profesional mane pun..cukup syarat masak air, nasi, goreng telor da bole sendawa da...

(cilok dari SemanisEpal)

info blog semanis epal..ok blog ni sangat la banyak doodle cute..ade tutorial siap..


2 comments:

roses said...

worth wacthing.. :D hehehe..tgk tau..

http://www.youtube.com/watch?v=rht7TecMF9s&feature=player_embedded

conundrum said...

yeah nice one..trimas! ;D