Wednesday, 4 December 2013

5 saat fikir


disebalik satu ujian dari Nya..
terdapat satu ribu kebaikan berbunga..

nampak?

kita manusia yang alpa..mane mungkin kita nampak..
pemikiran kita selalu dahulukan keburukan berbanding kebaikan..

nila setitik tu yang kita jijikkan..
harumnya tak nampak..

awan mendung tu yang kita rimaskan
kita sanjung yang terang menerikkan

biar buruk itu kita nampak harumnya
yang cantik itu kita rasa pahitnya..

6 comments:

Payeh Kuced said...

salam alayk!
err hai?
hee such a long time kan...
err aku xtau nak komen ape kat sini..
previous entry la aku komen..

conundrum said...

hahah ko memenuh kan ruang komen aku..baguih! baru semangat nak tulis..hehe thanks (y)

Payeh Kuced said...

aku tau aku pemangkin semangat ko kan.. hahaha.. ni lame aku hilang mesti down je.. ececeh perasan.. haha

conundrum said...

ecececeh~ weh errr aku sebenar nye lupe ko nye blog..nak link..aku carik2 xjumpe..hahaha

Payeh Kuced said...

aku private lagi arr weyy blog tu.. maintenance.. haha.. takpe2.. nanti aku dah on, aku inform..

conundrum said...

wokeh cun (y)