Sunday, 11 December 2011

abseiling turun tali


sukan extreeem??
korang minat ke?? hehehehe xpe2 itu bukan persoalan nye...but bagi aku i like it so much dem like hell much...seriusly.... hehehhe dan aku nak cerite pengalaman hari tu aku wat abseiling kat hutan lipur bekelah....bekelah ni sebenar nye air terjun dan satu pengalaman aku dapat abseiling kat air terjun...sangat beharga dan semua orang xdapat melakukan nye :P hehehe maksud aku xsemua orang dapat peluang utk melakukan nye... :D 

before this aku penah abseiling..tapi sebelom2 nie kat wall yang rata dan xde halangan...so senang la abseiling tu...tapi skarang aku abseil kat air terjun...yang permukaan nye licin xrata dan berair....dan di waktu kite mencecah darjah yang melebihi 90 darjah air terjun tu akan menghentam kite dan kite memerlukan satu tenaga yang sangat kuat melebihi tenaga seekor kerbau...muahahaha.... (kidding)

dan itulah keseronokan yang dapat kite rase mase melakukan activiti nie..serius!!! gayat?? owh tidak la kalau kaki kite masih terlekat kat batu2 tu..tapi aku gayat kalau wall climbing...huhuhu please~

(selingan sebentar..aksi gayat)

ok sambung balik..hehehe aku memang ade gayat but in certain time la...tapi slalu nye xgayat pun..ahahaha tapi serius abseiling xgayat lah...cume kene kuat kaki dan tangan je....heheheh xkuat pun xpe sebab ade orang backup kat bawah...lau terlepas tali ade orang leh stop kan anda dari jatuh...so abseiling jangan risau about jatuh k ;) hehehehe bak kate guru aku mase aku amik level 1 dlu "we never learn from mistake" yes!! tepat skali sukan2 extreem yang melibat kan ketinggian ni kite xkan belajar melalui pengalaman/kesilapan...

satu kesilapan kecil boleh membawa kepada kematian atau lumpuh...so kami yang beraksi dengan sukan ini akan pegang dengan kate2 tu..hehehe chewah cam hebat benar :P ok jom tgk gambar mase aku pegi hutan lipur bekelah tu....

packing sebelom naik ke atas :D 1 2 3 go!!

begambar sket...hehehe kami lah yang menakluki sungai bekelah ini :P

Team 5 dari UTM skudai

da sampai kem site ape lagi kite lepak pasang khemah masak2~

korang nak tau x, sepanjang aku naik gunung aku xpenah makan magie ;)
(menu dalam gambar "kari ayam!!")

guider...wan!

jihad dan tali nya

iza, aku dan si mai..cam kene dere haa :D

ok time utk aku beraksi! :D

sampai sudaaa bawah!!! ahahahah


abih daaaaaa...time untuk pulang :D jom!!!!

ok tamat perjalanan utk kite hari nie...kepada korang yang dapat merasakan keriangan ini kongsi la dengan aku..hehehehhe ;) salam rekreasi!! woooOOOooooohoooo~

4 comments:

Dr. Fox said...

bestnya!! :D try la panjat broga plak. best!

zeeck said...

da panjat la broga..hehehehe bes2...cantik!

Dr. Fox said...

waaaa! untunglaaa da pnjt.. huhu. aku ni ha tak berkesempatan lg..

zeeck said...

muahaha rugi le...sangat bess!