Friday, 27 July 2012

Berbangkit-bangkit


Bangkit
Baiklah..mood masih sama..tak tau kenape hari ni asyik terserempak dengan mood moving-on, teruskan hidup..dan kali ni aku terdengar lagu si Altimet ni..perhatikan tatabahasa die..baca perenggan frasa die..amatilah metafora yang die hidupkan..

Bangkit bila diluka..nanti pulih la semula..sangat betol lah dengan sepuluh markah pertama..aku nak bercakap tentang bangkit ni tapi neuron otak aku suh rehat kat katil coklat belang-belang tu...frasa dalam kepala aku tak dapat nak dicantumkan..semua tengah berterabur dan banyak yang tersangkut kat pembuluh darah utama..kire macam jem dan kesesakan la sedang berlaku dalam sistem semulajadi badan aku ni..so aku memang tak dapat nak huraikan malam ni...

Hanya lagu ni untuk bulu-bulu halus kat telinga korang tu dapat menari...sekali lagi..aku yakin sangat korang bukan suke sangat lagu-lagu cenggini..but dengar la susunan ayat die dan makna ayat die..ini bukan lagu black eye pease untuk korang layan musik rancak tanpa perlu faham erti lagu tu...ni lagu melayu dengan satu gaya susunan ayat yang indah dengan makna yang teratur...

Tinggal kan korang kat sini dlu...sebelom aku masuk tidur korang layanlah lagu ni..dan jangan lupe untuk bace niat puase esok...jangan nanti ade tragedi jasad hidup naik van mayat nanti..



Rap Nusantara

2 comments:

SoLy SoLicious said...

segar mata bile dgr lagu ni...hahaa

conundrum said...

huhu segar mata ek..good2..bangkit~