Friday, 27 January 2012

Banding Diri Hina


Kita Slalu Banding
kan diri kite dengan orang lain bukan...itu lah sikap kite....lagi2 mak2....

anak kau jah dapat 5a..anak aku haram....haaa ye makcik memang haram la anak makcik tu...doa seorang ibu nie mujarab sket :D banyak reader aku masih muda kan...so nnt da jadi mak xyah la nak compare sangat anak awak tu dengan anak2 orang lain...naik kan semangat die dari awal (kecil), bukan down kan die dari kecik...silap2 da besar downsindrom nnt die :D hehehe

bila kite banding kan diri kite dengan orang lain kite slalu banding kan diri kite dengan orang yang ade lebih dari kite...cuba kite banding kan dengan orang yang kurang mampu dari kite...mesti kite lebih bersyukur dengan ape y kite ade....ok2 for example....

kite banding kan kite dapat makan ayam goreng je...anak jiran sebelah makan kfc tetiap hari....pastu kite cakap la ngan mak...mak wan asyik makan ayam goreng biase je tetiap hari...wan nak makan kfc macam jiran sebelah tu~ kan2...ini lah situasi yang biase berlaku...banding kan diri dengan orang y ade lebih dari kite...ce banding kan dengan orang y kurang mampu...for example lagi :D

wan tetiap hari makan ayam goreng.....tapi orang blakang rumah tu makan ikan pun susah...nasi dengan kicap je...bertuah nye wan...Alhamdulillah Allah berikan rezeki kat wan...haaaa ini situasi yang jarang sangat berlaku ;) bersyukur dengan ape kite ade :D hehehe


aku tulis entry ni sebab aku ternampak gambar nie..aku pun kupas (amboi kupas haaa) la isu nie :D hehehe nice bill...tajuk kau menarik :D hehehe


2 comments:

smilenajah93 said...

hailaaa ~~ xbaik btul buat cmtuu ~~

zeeck said...

uhuhu believe in ur self :D