Tuesday, 3 January 2012

tujuan


Buat ape kite belajar??
untuk berjaya kelak
kehidupan yang selamat 
kerana Allah
kerana saye suke study
saye tak nak bagi anak orang makan pasir
kehendak dalam kehidupan
sebab saye rase kosong bile tak belajar
mane ade orang pandang orang tak pandai
dapat meningkat kan keyakinan hidup

ape tujuan kamu semua belajar?? mesti ade kan..hehehe saye nak mak saye bangga!!! :D korang kene fikir balik ape tujuan korang belajar...dan fikir balik ape yang korang dah buat...selari ke dengan tujuan korang belajar???

saye belajar sebab saye nak pandai.......tp korang main game je 24/7....hehehe adakah korang akan berjaya dengan tujuan dan usaha korang tu??? betul ke cara korang......kalau niat korang masuk sekolah/kolej/universitas untuk belajar so korang belajar la betol2 ye...xmau fikir bende lain....

Handle With Care - Tujuan





(kes adam adli)
bende lain tu salah so aku rase sebagai pelajar universiti aku kene menegak kan ape yang betol...ok xnak cakap sape betol sape salah but korang kene fikir berguna dan berkesan ke nak buat sekarang...kite semua pelajar dan kite semua grad pun belom....ade siape2 nak dengar ke??

mendesak?? owh itu xbagus...kalau kite sebagai student xsuke didesak macam tu la juga dengan orang lain....ape kate kite belajar rajin2 dan grad dengan cemerlang dan pada mase itu kite bersuara....pasti ade orang yang nak dengar ape yang kite perkatakan....

(aku xsokong sape2...serius...aku rase betol gak pendapat si adam nie but care die salah kot)


6 comments:

smilenajah93 said...

belajar sebab kita nk tmbah ilmu :) kan k~

zeeck said...

huhu niat betol! :D

Seneorita Baharin said...

sokong!..betol2, belajar pndai2 then bila dh brjaya baru orang pandang kita n boleh laa kita menyuarakan pndpt kita 2 kan.. ;)

zeeck said...

kan2 :D bile dah berjaye dengan cemerlang orang lebih percaya kan kite ;)

My Name is Mar said...

Mereka yang bertindak mendesak kerajaan bagaikan tidak sedar dek untung.. Wktu nak memohon pinjam ptptn or meminta biasiswa bagaikan monyet nak pisang..
Tapi bila dah dapat, da masuk belajar, BERLAGAK pandai pula.. Sedangkan umur baru sebulan lalang..
Sebulan lalang tu lebih kurang sama macam setahun jagung juga lah.. HohohoXD

zeeck said...

amboi ko nye hiperbola lagi hebat! :D kene challenge nie..huhu